Sundhedsskadelig asbest affald

NTEK har mere end 20 års erfaring med rådgivning og løsninger til håndtering af farligt affald

Håndtering af sundhedsskadeligt asbest og eternit affald

NTEK leverer i samarbejde med underleverandør, komplette container systemer til at indsamle og opbevare sundhedsskadeligt affald som eternit og asbestholdige tagplader.

Systemet leveres som en nøglefærdig løsning, monteret og installeret hvor det ønskes. Systemet skal bruge tilslutning af 230v og kan etableres over alt hvor der er et nogenlunde fast og jævnt underlag.

Kontakt NTEK for mere information samt løsningsforslag.

Systemet

Ganske kort så er systemet udviklet til at binde den farlige støv fra materialerne, som kan være alt fra tagplader i både hele og mindre stykker.

Affaldet afleveres i en lukket container som er udstyret med vandforstøvningsanlæg som aktiveres når en af lågerne åbnes. Vandet fra forstøvningen binder støvet så det ikke længere er luftbåret, men falder til gulvet sammen med vand aerosolerne. I bunden af containeren pumpes vandet fra containeren via et dobbelt filteranlæg, tilbage i vandtanken som er placeret ved siden af containeren.

Vandet er nu renset og rent, klar til at blive ført ind i containeren via forstøvningsanlægget i et lukket genbrugs system. Den sundhedsskadelige Asbest støv er opsamlet i filtrene som renses/ udskiftes efter behov ved serviceeftersyn af autoriseret personale.

Sikkerhed ved brug af systemet

Containeren er sådan indrettet, at der er 3 låger til indlevering i hver side af containeren. På hver låge er monteret en føler som aktiverer forstøvningsanlægget når et af lågerne åbnes. Af sikkerhedsmæssige årsager, kan der kun åbnes et af lågerne ad gangen. Dette sikrer der ikke vil være mulighed for at skabe gennemtræk i containeren, ligesom pladsmedarbejderen kan styre alt efter hvor vinden kommer fra, hvilken låge det giver bedst mening at bruge den pågældende dag.

Systemet benyttes i dag på flere Genbrugspladser i Danmark. Kontakt os for yderligere information og rådgivning.

Lad os hjælpe!

Vil du høre mere om håndtering af farligt affald?

Fokus er at lave helhedsorienterede løsninger, som optimerer installations- og driftomkostninger.

Ring til NTEK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag en brochure om håndtering af kemisk- og farligt affald i virksomheden.

Farligt affald brocher

Vi har sendt dig en e-mail