Overskudsvarme –
Nye afgiftsregler på vej.

Overskudsvarme opstår i mange sammenhænge under diverse produktproducerende arbejdsprocesser, som naturligvis er virksomhedernes grundlag i deres forretning. Men hvad hvis din virksomhed kunne blive ”grønnere” og spare penge samtidigt?

 

Fyrer din virksomhed for fuglene?

Loven i Danmark forbyder at vi recirkulerer vores filtrerede procesluft, der bortsuges fra diverse processer i industrien.

Den bortsugede luft skal i stedet ledes ud i det fri, hvor varmen i luften ikke gør nogen gavn for mennesker eller nye processer.

Hos NTEK kender vi metoderne til at udnytte denne overskudsvarme, som går tabt i processer og funktioner, og herved tvinger virksomheder til at udlede massive mængder af varme, uden at udnytte dette til nye processer.

 

Klar til energisyn? Få rådgivning allerede i dag

 

Ny aftale angående overskudsvarmeafgift

Politikerne er kommet til enighed om at den nuværende overskudsvarmeafgift skal omlægges, så virksomhederne finder det mere rentabelt end før.

Dette gøres for at få virksomheder til i større omfang, at udnytte overskudsvarmen fra procesanlæg og derved gøre Danmark grønnere.

De nye afgiftsregler betyder at virksomhederne skal betale en fast afgift på 90kr./MWh på intern og ekstern udnyttelse af overskudsvarmen.

De nuværende afgiftsregler, som nærmest er uforståelige, ligger på omkring 185 kr./MWh i gennemsnit. Det vil sige en halvering af overskudsvarmeafgiften med de nye regler!

NTEK er grundigt inde i reglerne og står klar til at rådgive herom. Vi forventer, at virksomheder rundt i hele landet vil nyde godt af de nye afgiftsregler økonomisk og juridisk.

Har du spørgsmål?

93 93 11 38

Om NTEK

  • Vi foretager målrettet energirådgivning ift. besparelser generel drift, maskiner, varmepumper, lyskilder drift anlæg mv.
  • Vi hjælper med at indhente energitilskud til alle typer industriprojekter.
  • Vi udfører målinger til intern og ekstern dokumentation – fx dokumentation til myndigheder.
  • Vi understøtter erhverv med projektering og industrielle ventilationsløsninger, herunder projektledelse og montage.

 

 

Afgifterne forventes at træde i kraft i starten af år 2020.

 

 

Fornuft i galskaben med energitilskud til virksomhederne

Staten har givet virksomhederne en livline til at kunne indhente helt eller delvist tilskud til at lave foranstaltninger, som gør det muligt at genbruge helt eller delvist, den varme, de har betalt for at producere.

Med andre ord, så kan din virksomhed modtage energitilskud til at etablere systemer, som effektivt kan udnytte den overskudsvarme, der ellers bortsuges og ledes ud i det fri uden nogen form for udnyttelse.

Hvornår træder ordningen i kraft?

Ordningen, som vi kender den i dag, er indtil videre gældende til 31. december 2020. Omkring ordningen er der mange elementer, man skal sætte sig ind i for at kunne søge disse tilskud. Du kan læse mere om tilskud og hvilke projekter, der er tilskudsberettigede her: https://ntek.dk/energitilskud/.

Hos NTEK rådgiver og indhenter vi energitilskud til industrivirksomheder. Hvis du ønsker at høre mere om din virksomheds muligheder for energitilskud med det samme, er du altid velkommen til at ringe direkte på 93 93 11 38 eller skrive en besked i kontaktformularen.

Ønsker du sparring med en energipartner?

Eller har du andre spørgsmål til energitilskud, energioptimering? Så står vi klar til at rådgive dig på +45 93 93 11 38. Du kan naturligvis også vælge at kontakte os via kontaktformularen, så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Ring til NTEK