EFE – Udsugning metalværksted og autoværksted

Esbjerg Produktionsskole havde behov for at få deres ventilation opgraderet i smedeværkstedet samt autoværkstedet.

Nyt proces ventilation til svejseopgaver

Der er monteret en ny 6.5 meter lang punktsuge arm i produktionshallen ved ny arbejdsplads. Herudover har vi opgraderet rør systemet i smedeværkstedet for at det får et optimalt sug på alle svejsepladserne. Det var også et ønske, at kunne svejse opgaver på gulvet hvor punktsuge armene ikke kunne nå eller komme til. Derfor er der etableret stutse flere steder til at tilslutte en 5 meter lang slange med magnethov til disse opgaver. Slangen kan afmonteres når der ikke er brug for den.

Hele procesanlægget drives af en ventilator som er frekvensstyret, samt er der monteret filteranlæg på systemet for at sikre der ikke kommer noget ud som er miljøskadeligt. Anlægget er desuden dimensioneret med en vis overkapacitet og er dermed fremtidssikret. Frekvensstyringen sikre, at der ikke bruges unødig energi. Ventilatoren er indbygget i støjdæmpet kabinet hvilket gør at den er utrolig støjsvag.

På autoværkstedet er der monteret en ny slangerulle til brug for udstødningsgasser. Rullen som er vægmonteret, har et rør ud igennem væggen hvor der sidder en lille ventilator til at smide den udsugede luft op over taget til det frie.

          

 

Har du spørgsmål?

93 93 11 38

Om NTEK

  • Vi foretager målrettet energirådgivning ift. besparelser generel drift, maskiner, varmepumper, lyskilder drift anlæg mv.
  • Vi hjælper med at indhente energitilskud til alle typer industriprojekter.
  • Vi udfører målinger til intern og ekstern dokumentation – fx dokumentation til myndigheder.
  • Vi understøtter erhverv med projektering og industrielle ventilationsløsninger, herunder projektledelse og montage.
Ring til NTEK