Spånsugeranlæg

Bortsugning af træstøv og spåner

Spånsugningsanlæg til industri, sløjdlokaler og FGU skoler

Et spånsugeranlæg er en god ide, når du har lette materialer fra enten træ, plastic, papir og andre tilsvarende støvtyper som skal flyttes fra A til B. Ntek har agenturet og forhandlingen af LH Produkter, som fremstiller disse spånsugeranlæg i Sverige, Ntek er forhandler i Danmark.

Vores leverandør producerer alt fra filteranlæg og ventilatorer til rør og klapventiler samt rengøringsudstyr til gulve og maskiner. Ntek er rigtig glade for denne mulighed for at kunne tilbyde vores kunder et solidt produkt direkte fra Sverige. Hvis du har specielle ønsker til spånudsugningsanlæg, så kontakt os endeligt. Ntek bygger spånudsugningsanlæg efter ønske fra vores kunder.

Træværksteder, FGU skoler og alt andet med træbearbejdning

Vi kommer gerne og kigger på jeres nye projekt. Om det er et lille anlæg eller større anlæg, så levere vi det med glæde til jer.

Det er med stor fordel at have ordentlig udsugning til dit værksted, da det suger spånerne, hvilket gør at maskinerne ikke nødvendigvis bliver lige så hurtigt nedslidte som de ellers ville ved dårlig udsugning.

Anlæggene kan også benyttes til støvsugning af gulve og maskiner så man derved overholder arbejdsmiljøkravene. Det er muligt at tilslutte den medfølgende støvsugerslange og rengøringsudstyr til rørsystemet via klapventiler, som føres rundt i værkstedet. Man skal tage højde for at anlæggene kan støje når der transporteres spåner med høj hastighed i rørene.

Hvornår skal jeg bruge et atex spånsugeranlæg?

Dit spånsugeranlæg skal være EX godkendt, når der er tale om brandfarligt og eksplosivt støv. Træstøv er under kategorien brandfarlig samt eksplosivt støv.  Derfor er vores spånsugeranlæg ATEX godkendte, og det er altid noget vi spørger ind til når vi dimensionerer og anbefaler et spånudsugningsanlæg.

Kontakt os gerne for rådgivning om klassificering af ATEX-områder.

Rumventilation til træværksted

I et træværksted kommer der hurtigt en duft af træ, og det er fordi man indånder træstøvet, som flyver rundt i rummet. Dette støv er faktisk rigtig farligt, og skal ud fra rummet. Det gør man med rumventilation. Rumventilationsaggregatet kan genvinde op til 80% af den varme som allerede er inde i rummet, og derfor vil du også spare på elregningen herved.

Hvad er lovkravene til et træværksted

Læs mere om Arbejdstilsynets arbejdsmiljøkrav til faste arbejdspladser i et træværksted her:

”Ved almen ventilation, det vil sige, hvor ventilationen ikke har til formål at nedsætte påvirkningen fra træstøvet, men at tilføre arbejdslokalet frisk luft, kan recirkulation af den udsugede luft dog accepteres. Det gælder også, selvom luften indeholder mindre mængder træstøv.” – udsnit fra arbejdstilsynet

Kræftfremkaldende støv

Arbejde med støv

Tal med en af vores ventilationseksperter

 
Vil du høre mere om proces- og komfort ventilation?

Vi kender lovgivningen omkring udsugnings- og ventilationssystemer, og vi sørger for at din virksomheder overholder lovkravene indenfor jeres område.

Ring til NTEK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag gratis vores brochure omkring ventilation til industri- og erhverv.

Ventilationsløsninger

Vi har sendt dig en e-mail