Industri ventilation

Procesudsugning til industri

Procesudsugning
Procesudsugning er den vigtigste trin i et samlet ventilationsprojekt, og dermed mere en blot en udsugnings løsning. Procesventilationen har til opgave at fjerne forurenende kilder under arbejdsprocesser således den forurenende del ikke slipper ud i produktionslokalet til gene og skade for øvrige medarbejdere og processer. Et effektivt procesventilationsanlæg er grundstammen i et godt indeklima.

Udover punktsugearme der sammen med andre udsugningsværktøjer som magnet hov, slangeløsninger og specialudviklede sugestutse, som alle hjælper til at komme tæt på den forurenende kilde så er der rigtig meget spildt energi tabt hvis man ikke får lavet en effektiv og rigtig gennemtænkt løsning.

Filtrering af den bortsugede forurenede luft, har til opgave at sikre den udvendige miljø/ natur, altså udenfor bygningen. Der ligger helt specifikke krav til filtrering som også er en speciale i sig selv. Du kan læse mere her omkring arbejdsmiljøkrav samt krav fra miljøstyrelsen.

NTEK hjælper dig igennem hele processen ved at stille de rigtige spørgsmål sammen med kompetent rådgivning. Således kan du i sidste ende tage den rigtige beslutning for din virksomhed.

Løsninger indenfor procesventilation kan indeholde:

 • Bortsugning af støv og dampe fra produktions af levnedsmiddel/fødevareproduktion
 • Bortsugning af eksplosionsfarligt støv (ATEX)
 • Fjernelse af svejserøg, slibestøv samt olietåger
 • Bortsugning af træstøv fra træbearbejdningsmaskiner og rengøring af gulve og lokaler
 • Bortsugning af spåner fra bearbejdningsmaskiner i metal og træ
 • Centrale støvsugeranlæg til rengøring og transport af materialer fra processer
Industri ventilation
Industri ventilation

SPÅNSUGERANLÆG

NTEK rådgiver, dimensionerer og opbygger spånudsugningsanlæg til brug for bortsugning af spåner og støv fra træbearbejdningsmaskiner.

Vores professionelle løsninger bliver brugt på tømrer- og snedkerværksteder samt på uddannelsesinstitutioner, FGU-skoler, folkeskoler og så videre.

Vi bruger selvfølgelig pumper og filtre af høj kvalitet i løsningerne. Undertrykket i anlægget har betydning for, om spånsugeranlægget også kan benyttes effektivt til brug for rengøring af værkstedsgulve og maskiner. NTEK tager snakken med dig på forhånd, hvor vi afklarer dine ønsker og forventninger ligesom vi altid tager udgangspunkt i en løsning som selvfølgelig opfylder gældende lovkrav til arbejdsmiljø så du sikrer dine medarbejdere og/ eller elever nogle sunde arbejdsforhold.

CENTRALE STØVSUGERANLÆG/HØJVAKUUM UDSUGNING TIL ERHVERV

NTEK tilbyder centrale og decentrale støvsugeranlæg til erhverv, til brug for blandt andet rengøring og materiale transport. Disse anlæg kan have op til flere hundrede meter rørsystemer, hvoraf vi forstår os på alt fra projektering og dimensionering, til installation og igangsættelse.

NTEK tilbyder centrale og decentrale støvsugeranlæg til erhverv, til brug for blandt andet rengøring og materiale transport. Disse anlæg kan have op til flere hundrede meter rørsystemer, hvoraf vi forstår os på alt fra projektering og dimensionering, til installation og igangsættelse.

Løsning til brug af centralstøvsugeranlæg:
– Rengøring af produktionsarealer og maskiner
– Transport af materialer som træ/stål spåner, sukker, mel, korn osv.
– Bortsugning/ rengøring af eksplosionsfarligt støv iht. ATEX

Vi kender lovgivningen når det kommer til ventilationssystemer og hjælper dig med, at din virksomhed overholder krav fra Arbejds- og Miljøtilsynet.

Hvis du ønsker rådgivning og løsningsforslag hører vi gerne fra dig.

Ventilator
komfortventilation

KOMFORTVENTILATION

Komfortventilation er medvirkende (i produktionsvirksomheder ofte i et samlet system hvor procesventilation er en stor faktor) et godt indeklima.

Ventilationsanlæg til komfortventilation kan leveres som kompaktanlæg, eller som special opbyggede anlæg som er tilpasset størrelsesmæssigt, en helt speciel placering. Anlæg til komfortventilation kan leveres med eller uden køleflade, ligesom alle vores anlæg er frekvensstyrede og med høj varmegenvinding som opfylder de gældende lovkrav om anlæg til komfortventilation.

Anlæggene kan placeres ude eller inde efter ønske. Styringen er simpel at bruge til at betjene ventilationsanlægget. Teksten i styringspanelet kan indstilles til dansk, engelsk, tysk og så videre efter ønske.

Steder hvor komfortventilation benyttes med eller uden procesventilations

Udskiftning af luft i produktionslokaler indenfor:

 • Levnedsmiddel/fødevarer/Pharmaceuticals
 • Maskinfabrikker og maskinværksteder
 • Træværksteder/ fabrikker, erhvervsskoler, kommunale værksteder
 • Industrikøkkener
 • Skole- og undervisningslokaler
 • Sports- og idrætshaller
 • Omklædningsfaciliteter
 • Kontorer og opholdsrum

NTEK står klar med rådgivning til løsninger hvor der er taget højde for både driftsøkonomi, lovkrav og økonomi. Kontakt os uforpligtende.

Salgskonsulenter

Søren Nielsen
Head of Sales / Co- Owner
Søren Nielsen Salgschef & Medejer

Søren har 32 års erfaring inden for rådgivning og salg af tekniske projekter, samt 20 års erfaring med ventilation til industrien.

Tlf. +45 2818 3848

Daniel Jensen
Salgskonsulent
Daniel Jensen Salgskonsulent

Daniel er Salgskonsulent på tekniske projekter inden for udsugning, ventilation og energioptimering til industrikunder.

Tlf. +45 9393 1765

Stella Bitsch Rasmussen
Salgs & Marketingskoordinator
Stella Bitsch Rasmussen Salgs & Marketingskoordinator

Stella har 10 års erfaring inden for samarbejde- og salg til fødevareindustrien. Til daglig sidder Stella Back Office på kontoret.

Tlf. +45 2272 9393

Snak med en ekspert Jesper

Hvad kan NTEK gøre for din virksomhed?

Bedre ventilation

Har du behov for bedre ventilation og en mere effektiv udsugning i din virksomhed?

Energioptimering

Er du interesseret i en energioptimering, der kan reducere de samlede energiomkostninger?

Rådgivning

Har du brug for rådgivning om korrekt håndtering af farligt affald og den rigtige indretning af kemirum?

Håndtering af udsugningen

Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere udsugningen i rum med gas, dampe eller brandfarligt støv (Atex)?

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os for at få rådgivning og svar på dine spørgsmål. Hos NTEK er vi eksperter inden for energi, ventilation, ATEX og farligt affald.

Få kontakt til vores rådgivere allerede nu