Nedbringelse af CO2
Nedbringelse af CO2- koncentration i produktionen og forbedring af arbejdsmiljøet
En fødevare virksomhed anvender CO2 i deres produktionsproces for at kvæle ilten. Det har vist sig, at CO2- koncentrationerne i lokalet, hvor medarbejderne færdes, er over de anbefalede grænseværdier.
Projektet går på at nedbringe co2 koncentrationen i lokalet ved medarbejderne og sikre et godt arbejdsmiljø. I projektet indkapsles forureningskilden, og ved hjælp af mekanisk ventilation suges dette bort. I casen fandt vi potentiale for energioptimeringer, ved at reducere luftmængden der transporteres gennem transportlinjen. Grundet strenge produktkrav skal der i passagen være korrekt luftretning.
Udover energibesparelsen og optimering af driften, ligger der en positiv gevinst på arbejdsmiljø, da trækgener minimeres. En ekstra gevinst blev tilføjet, ved at øge maskinsikkerheden med etablering af afskærmning på i fødevaregodkendte materialer.
Projektmål:
Indkapsle forureningskilden
Anvende mekanisk ventilation til at bortlede CO2
Energioptimere lufttransporten i produktionslinjen
Minimere trækgener og sikre korrekt luftretning i passagen
Forbedre maskinsikkerheden gennem afskærmning
Den samlede besparelse = 578.000 KWh pr år.
Det er en ret stor mængde energi – for at give en bedre forståelse kan dette omregnes til, at man driver en elbil 2,9 mio. km – Det er 72 gange rundt om jorden.
460.000 kr. i Energitilskud.
I denne løsning, kæver det et nyt ventilationsanlæg. Her har kunden valgt at anlægget skal være en varmepumpeløsning for at tænke mere grønt og samtidig reducere forbruget af naturgas.