Nedbringelse af CO2

Nedbringelse af CO2- koncentration i produktionen og forbedring af arbejdsmiljøet

En fødevare virksomhed anvender CO2 i deres produktionsproces for at kvæle ilten. Det har vist sig, at CO2- koncentrationerne i lokalet, hvor medarbejderne færdes, er over de anbefalede grænseværdier.

Projektet går på at nedbringe co2 koncentrationen i lokalet ved medarbejderne og sikre et godt arbejdsmiljø. I projektet indkapsles forureningskilden, og ved hjælp af mekanisk ventilation suges dette bort. I casen fandt vi potentiale for energioptimeringer, ved at reducere luftmængden der transporteres gennem transportlinjen. Grundet strenge produktkrav skal der i passagen være korrekt luftretning.

Udover energibesparelsen og optimering af driften, ligger der en positiv gevinst på arbejdsmiljø, da trækgener minimeres. En ekstra gevinst blev tilføjet, ved at øge maskinsikkerheden med etablering af afskærmning på i fødevaregodkendte materialer.

Projektmål:

  • Indkapsle forureningskilden

  • Anvende mekanisk ventilation til at bortlede CO2
  • Energioptimere lufttransporten i produktionslinjen
  • Minimere trækgener og sikre korrekt luftretning i passagen
  • Forbedre maskinsikkerheden gennem afskærmning

Den samlede besparelse = 578.000 KWh pr år.

Det er en ret stor mængde energi – for at give en bedre forståelse kan dette omregnes til, at man driver en elbil 2,9 mio. km – Det er 72 gange rundt om jorden.

460.000 kr. i Energitilskud.

I denne løsning, kæver det et nyt ventilationsanlæg. Her har kunden valgt at anlægget skal være en varmepumpeløsning for at tænke mere grønt og samtidig reducere forbruget af naturgas.

Kontakt

Kontakt oplysninger

Vi tilbyder løsninger og professionel rådgivning til produktionsmiljøer indenfor fødevarer, PtX og Pharma, samt andet hvor der stilles høje krav til indeklimaet.

Med mange års erfaring kan vores indeklimaspecialister rådgive og samarbejde med jeres tekniske personale, så løsninger, krav og forventninger er sammenstemmende.

I tæt dialog hjælper vi hinanden med at udvikle nye løsninger og optimere arbejdsmiljøet for medarbejdere og udnytter jeres overskudsvarme til at opnå energibesparelser og CO2 nedbringelse. Kontakt os

Salgskonsulenter

Søren Nielsen
Head of Sales / Co- Owner
Søren Nielsen Salgschef & Medejer

Som rådgivende entreprenør med 30 års erfaring, specialiserer Søren sig for energi optimering inden for PtX, Pharma og Fødevarer virksomheder, samt ATEX-miljøer med eksplosionsfarligt støv og dampe

Tlf. +45 2818 3848

Daniel Jensen
Sales Consultant
Daniel Jensen Salgskonsulent

Daniel er konsulent på tekniske projekter inden for udsugning, ventilation og energioptimering. Daniel har ansvaret for en stor del, af vores faste samarbejdspartnere inden for fødevarevirksomheder og industri.

Tlf. +45 9393 1765

Stella Bitsch Rasmussen
Sales & Marketingscoordinator
Stella Bitsch Rasmussen Salgs & Marketingskoordinator

Med over 10 års erfaring inden for samarbejde- og salg til fødevareindustrien, er Stella vores Back Office centralt placeret i Ikast, hvor hun har overblikket over aktiviteter i Salg og Marketing.

Tlf. +45 2272 9393

Snak med en ekspert Jesper

Hvad kan NTEK gøre for din virksomhed?

Bedre ventilation

Har du behov for bedre ventilation og en mere effektiv udsugning i din virksomhed?

Energioptimering

Er du interesseret i en energioptimering, der kan reducere de samlede energiomkostninger?

Rådgivning

Har du brug for rådgivning om korrekt håndtering af farligt affald og den rigtige indretning af kemirum?

Håndtering af udsugningen

Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere udsugningen i rum med gas, dampe eller brandfarligt støv (Atex)?

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os for at få rådgivning og svar på dine spørgsmål. Hos NTEK er vi eksperter inden for energi, ventilation, ATEX og farligt affald.

Få kontakt til vores rådgivere allerede nu

Hvem er NTEK i en kort vending

NTEK ApS er en rådgivende projektvirksomhed som er sat i verden af interesse og respekt, til at hjælpe industrivirksomheder med dokumenterede, jordnære og kompetente løsninger indenfor komplekse udsugnings- og ventilationsopgaver samt energioptimerende projekter som også rækker langt ud over løsninger til ventilation.

I dagligdagen kalder vi vores kunder for samarbejdspartnere. Ved at samle vores kompetencer, oplever vi at aflevere energi rigtige, dokumenterede og velfungerende løsninger til hele den danske industri.

Energioptimering