Procesudsugning til industri

Procesudsugning fjerner forureningen hvor den opstår

Procesudsugning

Procesudsugning er den vigtigste trin i et samlet ventilationsprojekt, og dermed mere en blot en udsugnings løsning. Procesventilationen har til opgave at fjerne forurenende kilder under arbejdsprocesser således den forurenende del ikke slipper ud i produktionslokalet til gene og skade for øvrige medarbejdere og processer. Et effektivt procesventilationsanlæg er grundstammen i et godt indeklima.

Udover punktsugearme der sammen med andre udsugningsværktøjer som magnet hov, slangeløsninger og specialudviklede sugestutse, som alle hjælper til at komme tæt på den forurenende kilde så er der rigtig meget spildt energi tabt hvis man ikke får lavet en effektiv og rigtig gennemtænkt løsning.

Filtrering af den bortsugede forurenede luft, har til opgave at sikre den udvendige miljø/ natur, altså udenfor bygningen. Der ligger helt specifikke krav til filtrering som også er en speciale i sig selv. Du kan læse mere her omkring arbejdsmiljøkrav samt krav fra miljøstyrelsen.

NTEK hjælper dig igennem hele processen ved at stille de rigtige spørgsmål sammen med kompetent rådgivning. Således kan du i sidste ende tage den rigtige beslutning for din virksomhed.

ATEX udsugningsventilator

Løsninger indenfor procesventilation kan indeholde:

 • Bortsugning af støv og dampe fra produktions af levnedsmiddel/fødevareproduktion
 • Bortsugning af eksplosionsfarligt støv (ATEX)
 • Fjernelse af svejserøg, slibestøv samt olietåger
 • Bortsugning af træstøv fra træbearbejdningsmaskiner og rengøring af gulve og lokaler
 • Bortsugning af spåner fra bearbejdningsmaskiner i metal og træ
 • Centrale støvsugeranlæg til rengøring og transport af materialer fra processer

Du kan læse mere omkring procesventilationsløsninger på Arbejdstilsynets hjemmeside her.

Spånsugeranlæg

NTEK rådgiver, dimensionerer og opbygger spånudsugningsanlæg til brug for bortsugning af spåner og støv fra træbearbejdningsmaskiner.

Vores professionelle løsninger bliver brugt på tømrer- og snedkerværksteder samt på uddannelsesinstitutioner, FGU-skoler, folkeskoler og så videre.

Vi bruger selvfølgelig pumper og filtre af høj kvalitet i løsningerne. Undertrykket i anlægget har betydning for, om spånsugeranlægget også kan benyttes effektivt til brug for rengøring af værkstedsgulve og maskiner. NTEK tager snakken med dig på forhånd, hvor vi afklarer dine ønsker og forventninger ligesom vi altid tager udgangspunkt i en løsning som selvfølgelig opfylder gældende lovkrav til arbejdsmiljø så du sikrer dine medarbejdere og/ eller elever nogle sunde arbejdsforhold.

Du kan læse mere omkring procesventilationsløsninger på Arbejdstilsynets hjemmeside her.

Centrale støvsugeranlæg/højvakuum udsugning til erhverv

NTEK tilbyder centrale og decentrale støvsugeranlæg til erhverv, til brug for blandt andet rengøring og materiale transport. Disse anlæg kan have op til flere hundrede meter rørsystemer, hvoraf vi forstår os på alt fra projektering og dimensionering, til installation og igangsættelse.

 

Løsning til brug af centralstøvsugeranlæg:

 • Rengøring af produktionsarealer og maskiner
 • Transport af materialer som træ/stål spåner, sukker, mel, korn osv.
 • Bortsugning/ rengøring af eksplosionsfarligt støv iht. ATEX

 

Vi kender lovgivningen når det kommer til ventilationssystemer og hjælper dig med, at din virksomhed overholder krav fra Arbejds- og Miljøtilsynet.

Hvis du ønsker rådgivning og løsningsforslag hører vi gerne fra dig.

Komfortventilation

Komfortventilation er medvirkende (i produktionsvirksomheder ofte i et samlet system hvor procesventilation er en stor faktor) et godt indeklima.

Ventilationsanlæg til komfortventilation kan leveres som kompaktanlæg, eller som special opbyggede anlæg som er tilpasset størrelsesmæssigt, en helt speciel placering. Anlæg til komfortventilation kan leveres med eller uden køleflade, ligesom alle vores anlæg er frekvensstyrede og med høj varmegenvinding som opfylder de gældende lovkrav om anlæg til komfortventilation.

Anlæggene kan placeres ude eller inde efter ønske. Styringen er simpel at bruge til at betjene ventilationsanlægget. Teksten i styringspanelet kan indstilles til dansk, engelsk, tysk og så videre efter ønske.

ATEX punkt sugearm

Steder hvor komfortventilation benyttes med eller uden procesventilations

Udskiftning af luft i produktionslokaler indenfor:

 • Levnedsmiddel/fødevarer/Pharmaceuticals
 • Maskinfabrikker og maskinværksteder
 • Træværksteder/ fabrikker, erhvervsskoler, kommunale værksteder
 • Industrikøkkener
 • Skole- og undervisningslokaler
 • Sports- og idrætshaller
 • Omklædningsfaciliteter
 • Kontorer og opholdsrum

 

NTEK står klar med rådgivning til løsninger hvor der er taget højde for både driftsøkonomi, lovkrav og økonomi. Kontakt os uforpligtende.

Tal med en af vores ventilationseksperter

Vil du høre mere om proces- og komfort ventilation samt ventilation og udsugning til industri og erhverv?

Vi kender lovgivningen når det kommer til ventilationssystemer, og vi sørger for at din virksomheder overholder lovkravene til netop den kategori jeres virksomhed går under.

Ring til NTEK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag gratis vores brochure omkring ventilation til industri- og erhverv.

Ventilationsløsninger

Vi har sendt dig en e-mail